Balota leži i u ženskoj ruci  (www.zadarskilist.hr)

Balota leži i u ženskoj ruci (www.zadarskilist.hr)

Boćanje je tradicionalna dalmatinska igra koja je u Ugljanu izrazito popularna i igra se tijekom cijele godine u nedjeljna popodneva. Terena za boćanje u Ugljanu ne nedostaje, budući da svaki od devet zaseoka ima bar po jedan zog, a točno se zna i na kojem tko igra. Na boće pretežno igraju muškarci, ali nađe se i pokoja ženska ekipa koja tijekom godine zna baciti pokoju partiju.

U posljednje vrijeme poraslo je zanimanje Ugljanki za ovaj sport pa se ove godine na turnir prijavio rekordan broj ekipa, a sudjelovale su ekipe: Udruga Điran - Muline, Udruga Điran - Selo, Udruga Aria, Turistička zajednica mjesta Ugljan, Čajniz te Čeprljanda. Turnir se igrao na zogu pizzerije Azur 21. i 22. kolovoza u večernjim satima.

Borba je bila žestoka, iskusne ekipe postavile su letvicu visoko, ali ni početnice nisu puno zaostajale, što se dokazalo i u finalu u koje je ušla neiskusna Čeprljanda s iskusnim članicama udruge Điran. Iskustvo je ipak prevladalo te je pobjedu odnijela ekipa Điran -Selo.

Turnir je bio izrazito zanimljiv i odlično posjećen, a zabave i smijeha nije nedostajalo ni na terenu ni izvan njega. Iako je turnir amaterski, sve su natjecateljice pokazale pravi sportski duh, pravu želju za pobjedom, pa čak i one koje su tada prvi put u životu držale boću u ruci.

Ovo je prvi put da je na ženskom turniru u boćanju u Ugljanu sudjelovalo toliko ekipa te izgleda da će turnir u boćanju za žene u Ugljanu u potpunosti procvjetati i zaživjeti te postati jednom o ljetnih sportskih atrakcija ŠUG-a.

Pogledano: 1982 puta