Najljepši vrt Ugljana (zadarskilist.hr)

Najljepši vrt Ugljana (zadarskilist.hr)

Zajedničku akciju Zadarskog lista i TZ Zadarske županije "Biramo najljepši vrt" nastavljamo s predstavljanjem vrta Đenke Vučine na Ugljanu. Prekrasan Đenkin vrt proglašen je najljepšim u ovogodišnjoj akciji TZ Ugljan "Ugljan u cvijeću" u kategoriji domaćih vlasnika okućnica, a tu odluku donijelo je stručno povjerenstvo koje su činili članovi udruga žena "Điran" i za promicanje kreativnih aktivnosti "Aria".

Svaka nagrada laska i svojevrsno je priznanje za uloženi trud. Na taj način su Ugljanci odali priznanje Đenki Vučini za veliki trud i nesebičnu ljubav koju ulaže u svoj vrt koji je i ovu sušnu i vruću godinu uspjela održati zelenim. Tome je doprinijelo i to što ima podzemnu vodu, ali ništa ne bi bilo tako da nema rada.

- Dvadeset godina uređujem vrt i uživam u tome. Ujutro pogledam svaku biljčicu i odmah znam što joj treba. U vrtu radim koliko treba. Nekada nema posla, nekada pola sata, a nekada više, govori Vučina.

Njen vrt osvaja na prvi pogled. Ne izgleda konfekcijski, kao da je izašao s tvorničke trake, već domaće i čovjek se može vrlo lako zamisliti kako u njegovom okruženju provodi ugodna poslijepodneva i jutra. Tu su posađene agave, ruže penjačice, ruže stablašice, japanska ruža, lavanda, više vrsta hibiskusa i drugo cvijeće koje cvjeta u različito doba godine, tako da je vrt uvijek osvježen cvjetnim koloritom.

Pogledano: 4016 puta