Vijesti


Plava noć pozdravila dolazak ljeta (www.opcina.preko.hr)

Povorkom od uvale Mostir do popularne Table ispred škole, mjesta na kojemu se nekad plesalo kolo, u nedjelju navečer započela je ugljanska Plava noć, smotra folklora kojom je Udruga Điran pozdravila dolazak ljeta i naznačila početak brojnih kulturnih i zabavnih događanja koja nas očekuju u sljedeća dva mjeseca.

Nagrađeni ugljanski geni i istarske masline (www.zadarskilist.hr)

Miomir Kliman, Istranin porijeklom iz Ugljana, pobjednik je Dana maslinova ulja otoka Ugljana, edukativno-promotivne manifestacije koja se u petak navečer po drugi put održala u organizaciji Turističke zajednice mjesta Ugljana. Drugo mjesto osvojio je Vojko Škopić, a treće Nikša Ivanac, obojica iz Ugljana.

www.otocnisabor.hr

Cilj osnivanja i rada Udruge je okupljanje i povezivanje svih otočana i prijatelja mora i otoka kako bi svojim zajedničkim djelovanjem: ubrzali razvitak hrvatskih otoka, izjednačili uvjete života na otoku i kopnu, sudjelovali u promicanju interesa za razvoj otoka, štitili prirodu i kulturnu baštinu otoka, razvijali ekološku svijest otočana, sprječavali ugrožavanje drugih mjesta na otoku i drugih otoka, pomagali legalnoj vlasti primjenom toleratnog dijaloga, djelujući „ ni pri ni protiv vlasti“.