Vijesti


Čarolija promatranja noćnog neba iznad Ugljana (www.zadarskilist.hr)

Turistička zajednica mjesta Ugljan u suradnji s Ivanom Zanovom, članom Astronomskog društva Parc aux Etoile iz Triela sur Seine, u Francuskoj, organizirali su promatranje nebeskih tijela teleskopima na rivi u centru Ugljana. Sama ideja potekla je od Ivana Zanova, a kasnije mu se priključio i Danko Bosanac, predsjednik Hrvatskoga astronomskog društva koji inače dugi niz godina ljetuje u svojoj kući u Ugljanu. Obojica su donijela svoje teleskope i, naravno besplatno, kako nalaže astronomski običaj, svima zainteresiranima priuštili promatranje nečega što inače nisu u mogućnosti.

Strastvena večer u Ugljanu (www.zadarskilist.hr)

U sklopu Šetemona Ugljanskih Guštov (ŠUG 2013.) u organizaciji Turističke zajednice mjesta Ugljan, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u Ugljanu je u nedjelju održana večer tanga.

Samo Ugljan, uvik Ugljan! (www.antenazadar.hr)

Nedavno je okončano natjecanje u Trećoj malonogometnoj ligi Zadra, a prvak je postala momčad Ugljana, koja je prva prošla „ciljnu ravninu“ rekli bi zasluženo. Bili su tijekom natjecanja među jedanaest momčad koliko ih se natjecalo najbolja, polučili su uspjeh, igrali raznovrsno.