Vijesti


Nagrađeni ugljanski geni i istarske masline (www.zadarskilist.hr)

Miomir Kliman, Istranin porijeklom iz Ugljana, pobjednik je Dana maslinova ulja otoka Ugljana, edukativno-promotivne manifestacije koja se u petak navečer po drugi put održala u organizaciji Turističke zajednice mjesta Ugljana. Drugo mjesto osvojio je Vojko Škopić, a treće Nikša Ivanac, obojica iz Ugljana.

www.otocnisabor.hr

Cilj osnivanja i rada Udruge je okupljanje i povezivanje svih otočana i prijatelja mora i otoka kako bi svojim zajedničkim djelovanjem: ubrzali razvitak hrvatskih otoka, izjednačili uvjete života na otoku i kopnu, sudjelovali u promicanju interesa za razvoj otoka, štitili prirodu i kulturnu baštinu otoka, razvijali ekološku svijest otočana, sprječavali ugrožavanje drugih mjesta na otoku i drugih otoka, pomagali legalnoj vlasti primjenom toleratnog dijaloga, djelujući „ ni pri ni protiv vlasti“.

Prijavite se za manifestaciju "Dani maslinova ulja"

Turistička zajednica mjesta Ugljan poziva maslinare da prijave svoja ulja za ocjenjivanje i degustaciju na drugu po redu manifestaciju „Dani maslinova ulja“ koja će se održati 2. svibnja u Ugljanu.

Ugljansko cvijeće ponijet će u kamerama i uspomenama (www.zadarskilist.hr)

Vrt supružnika Gordane i Ivana Bakote proglašen je najljepšim ugljanskim vrtom u sklopu akcije »Ugljan u cvijeću 2013« u subotu u Villi Stari dvor. U konkurenciji kuća za odmor najljepšim vrtom proglašen je vrt Linde Grgin, najljepšom terasom ugostiteljskog objekta proglašena je terasa pansiona Stivon, priznanje za najuređeniji zaselak pripalo je Čeprljandi, priznanje za poseban doprinos gastronomskoj ponudi i očuvanje tradicijske baštine mjesta Ugljan otišlo je u konobu Dido Šime, a priznanje za doprinos gastronomskoj ponudi Ugljanske fešte u povodu blagdana Velike Gospe Postavnici d.o.o.