Vijesti


www.otocnisabor.hr

Cilj osnivanja i rada Udruge je okupljanje i povezivanje svih otočana i prijatelja mora i otoka kako bi svojim zajedničkim djelovanjem: ubrzali razvitak hrvatskih otoka, izjednačili uvjete života na otoku i kopnu, sudjelovali u promicanju interesa za razvoj otoka, štitili prirodu i kulturnu baštinu otoka, razvijali ekološku svijest otočana, sprječavali ugrožavanje drugih mjesta na otoku i drugih otoka, pomagali legalnoj vlasti primjenom toleratnog dijaloga, djelujući „ ni pri ni protiv vlasti“.

Prijavite se za manifestaciju "Dani maslinova ulja"

Turistička zajednica mjesta Ugljan poziva maslinare da prijave svoja ulja za ocjenjivanje i degustaciju na drugu po redu manifestaciju „Dani maslinova ulja“ koja će se održati 2. svibnja u Ugljanu.

Ugljansko cvijeće ponijet će u kamerama i uspomenama (www.zadarskilist.hr)

Vrt supružnika Gordane i Ivana Bakote proglašen je najljepšim ugljanskim vrtom u sklopu akcije »Ugljan u cvijeću 2013« u subotu u Villi Stari dvor. U konkurenciji kuća za odmor najljepšim vrtom proglašen je vrt Linde Grgin, najljepšom terasom ugostiteljskog objekta proglašena je terasa pansiona Stivon, priznanje za najuređeniji zaselak pripalo je Čeprljandi, priznanje za poseban doprinos gastronomskoj ponudi i očuvanje tradicijske baštine mjesta Ugljan otišlo je u konobu Dido Šime, a priznanje za doprinos gastronomskoj ponudi Ugljanske fešte u povodu blagdana Velike Gospe Postavnici d.o.o.

Balota leži i u ženskoj ruci (www.zadarskilist.hr)

Boćanje je tradicionalna dalmatinska igra koja je u Ugljanu izrazito popularna i igra se tijekom cijele godine u nedjeljna popodneva. Terena za boćanje u Ugljanu ne nedostaje, budući da svaki od devet zaseoka ima bar po jedan zog, a točno se zna i na kojem tko igra. Na boće pretežno igraju muškarci, ali nađe se i pokoja ženska ekipa koja tijekom godine zna baciti pokoju partiju.