Vijesti


Preko - Zadar: Od 30. ožujka 15 trajektnih i osam brodskih linija

Od 30. ožujka Zadar i Preko povezivat će 23 linije, i to 15 trajektnih s Gaženicom i osam brodskih s Poluotokom. Zaključak je to sastanka koji su danas u Ministarstvu prometa, pomorstva i infrastrukture održali resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić i načelnici otočnih općina Ugljana i Pašmana - Ante Jerolimov (Preko), Duško Vidov (Kali), Andro Magić (Pašman), Goran Mušćet (Tkon) te predstavnik Općine Kukljica, pročelnik Josip Burčul.

Otvoreno pismo Ante Jerolimova

Potaknut današnjim priopćenjem Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture moram se obratiti na ovaj način mještanima Općine Preko i svim našim otočanima. Naime, ja osobno, a vjerujem i svi stanovnici na otocima Ugljan i Pašman, zgrožen sam iznesenim prijedlogom da se po otvaranju luke Gaženica za povezivanje Preka sa zadarskim Poluotokom osiguraju samo četiri linije dnevno.

Katica Marfat donirala defibrilator (www.057info.hr)

Na prigodnoj primopredaji u Ordinaciji za opću medicinu dr. Zvonimira Mišlova u mjestu Ugljan, povratnica iz SAD-a Katica Marfat donirala je dijagnostičko terapijski uređaj AED - defibrilator vrijedan 20-ak tisuća kuna, mobilni uređaj koji služi pri intervencijama akutnih stanja srca. Ordinacija na Ugljanu sad je bogatija za vrijedan defibrilator koji će umnogome pomoći u spašavanju ljudskih života.