Vijesti


Propada 140 milijuna eura - banka ne da kredit bez hipoteke na teren koji investitor još nije ni kupio (slobodnadalmacija.hr)

Projekt gradnje velikog turističkog naselja zajedno s hotelom s četiri zvjezdice na predjelu Mačjak − Šumljak uz uvalu Prtljug na zapadnoj strani Ugljana, vrijedan 140 milijuna eura, zapeo je i vrlo su mali izgledi za njegovu realizaciju.

Na brzopoteznom javnom natječaju provedenom u lipnju stigla je ponuda tvrtke “Duboko plavetnilo − Ugljan projektant” da za 38,4 hektara terena plati 17,2 eura po četvornome metru i Općinsko se vijeće suglasilo da se s “Dubokim plavetnilom” potpiše ugovor, s tim da cijenu od 6,64 milijuna eura za teren uplati na račun Općine Preko već do 15. srpnja.

Međutim, novac još nije stigao na račun, iako je OV Preka najprije odgodio rok do 31. kolovoza, a nekidan je načelnik Preka Ante Jerolimov, bez odluke Općinskog vijeća, najavio da će se “Plavetnilu” dati još jedna odgoda do početka listopada.

Prvi put nagrađeni i turisti (zadarskilist.hr)

U kategoriji najljepši vrt i okućnica prvo mjesto osvojila je Đenka Vučina, drugo Ana i Stanko Crnošija, a treće Godiva i Antonio Vukić. U kategoriji najljepši vrt i okućnica - kuća za odmor prvaci su Pavica i Stanko Sačer, drugi su Ivančica i Vladimir Baltić, a treći Milikica i Ivan Bertol

Turistički dijamant zadarskog arhipelaga (zadarskilist.hr)

Mjesto sa dvadeset kilometara obale bogato idiličnim plažama, mjesto s najviše sunčanih sati na cijelom zadarskom akvatoriju, mjesto sa ŠUG-om i totalno drugačije od drugih... Malo je novinskog prostora da se nabroje sve posebnosti Ugljana na otoku Ugljanu, jednom od najvrjednijih dragulja u turističkoj ponudi Zadarske županije. Njega je ovog tjedna obišla turistička patrola Zadarskog lista u sklopu zajedničke akcije Zadarskog lista i TZ Zadarske županije "Biramo najuređenije mjesto". Svakako treba reći da je najveća vrijednost Ugljana prostorno bogatstvo u kojem se smjestilo devet malih zaseoka: Čeprljanda, Lučino Selo Batalaža, Sušica, Gornje Selo, Muline, Guduće, Fortoština, Varoš.