Vijesti


Gasi se matični ured u Preku (www.zadarskilist.hr)

- Imam neslužbenu, ali veoma pouzdanu informaciju da će matični ured u Preku uskoro prestati s radom, najkasnije do 1. siječnja 2013. godine. Nakon što nam je ukinuta služba lučkog kapetana zbog čega je ovo područje sa 1.943 registrirane brodice imalo i ima itekako puno problema, nakon što nam je, i to poslije obećanja zamjenika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenka Antešića da se ta linija neće dirati, ukinuta linija s polaskom iz Preka u 21.20, a iz Zadra u 22 sata, sada nam se gasi i matični ured. Pitam se što je sljedeće. Ovakve mjere sigurno ne ohrabruju ljude da ostanu na otoku, kaže načelnik Općine Preko Ante Jerolimov.

Javna tribina (www.opcina.preko.hr)

Na temelju članka 28. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama („Narodne novine“ broj 90/2011), u daljnjem tekstu Zakon, Jedinstveni upravni odjel Općine Preko, objavio je J A V N I P O Z I V za podnošenje zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju nezakonito izgrađene ili rekonstruirane zgrade. Stupanjem na snagu ovog Zakona, određeni su uvjeti postupak, rokovi, pravne posljedice i drugi elementi vezani za ozakonjenje (legalizaciju) nezakonito izgrađenih zgrada.

Načelnik općine Preko sa suradnicima organizira javnu tribinu o postupku legalizacije objekata.

Google street view

Evo google street view je dostupan i za Ugljan, pa koga je volje prošetati virtualno more.

Propada 140 milijuna eura - banka ne da kredit bez hipoteke na teren koji investitor još nije ni kupio (slobodnadalmacija.hr)

Projekt gradnje velikog turističkog naselja zajedno s hotelom s četiri zvjezdice na predjelu Mačjak − Šumljak uz uvalu Prtljug na zapadnoj strani Ugljana, vrijedan 140 milijuna eura, zapeo je i vrlo su mali izgledi za njegovu realizaciju.

Na brzopoteznom javnom natječaju provedenom u lipnju stigla je ponuda tvrtke “Duboko plavetnilo − Ugljan projektant” da za 38,4 hektara terena plati 17,2 eura po četvornome metru i Općinsko se vijeće suglasilo da se s “Dubokim plavetnilom” potpiše ugovor, s tim da cijenu od 6,64 milijuna eura za teren uplati na račun Općine Preko već do 15. srpnja.

Međutim, novac još nije stigao na račun, iako je OV Preka najprije odgodio rok do 31. kolovoza, a nekidan je načelnik Preka Ante Jerolimov, bez odluke Općinskog vijeća, najavio da će se “Plavetnilu” dati još jedna odgoda do početka listopada.