Strastvena večer u Ugljanu (www.zadarskilist.hr)

Strastvena večer u Ugljanu (www.zadarskilist.hr)

U sklopu Šetemona Ugljanskih Guštov (ŠUG 2013.) u organizaciji Turističke zajednice mjesta Ugljan, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u Ugljanu je u nedjelju održana večer tanga.

Za glazbeni dio pobrinuo se Splitski gudački kvartet, u sastavu Valter Lovričević (violina), Ana Tošić D'Ambra (violina), Igor Smoday (viola) i Mihovil Karuza (violončelo), koji na Ugljanu nastupaju već sedam godina za redom te svake godine počaste ugljanske turiste i njihove domaćine divnim koncertom klasične glazbe.

Ove godine uz njihovu glazbu plesao je mladi plesni par Pavla i Ivan, iz Plesnog kluba Tango iz Zadra.

Sve se odigralo u romantičnom ambijentu na otvorenom, u neposrednoj blizini mora, na rivi u centru mjesta, koja je nedavno uređena i obogaćena postavljanjem tradicionalnih kamenica za maslinovo ulje, čije decentno osvjetljenje je dodatno uljepšalo ugođaj.

Na početku se činilo da će ljetna bura pomrsiti note i plesne korake, međutim, s prvim taktovima tango ritmova i vjetar je posustao, kao da je želio uživati u prekrasnim zvucima i plesnim pokretima.

Dok su tu ljetnu nedjeljnu večer ispunjavali zvuci romantičnog tanga, mladi plesači pratili su koracima taktove glazbe i priuštili gledateljima predivan nastup argentinskog plesa za koji kažu da je zapravo "tužna misao koja se pleše".

Pogledano: 3443 puta