Samo Ugljan, uvik Ugljan! (www.antenazadar.hr)

Samo Ugljan, uvik Ugljan! (www.antenazadar.hr)

Nedavno je okončano natjecanje u Trećoj malonogometnoj ligi Zadra, a prvak je postala momčad Ugljana, koja je prva prošla „ciljnu ravninu“ rekli bi zasluženo. Bili su tijekom natjecanja među jedanaest momčad koliko ih se natjecalo najbolja, polučili su uspjeh, igrali raznovrsno.

Igrači koji tvore MNK Ugljan su gotovo svi iz mjesta Ugljana na otoku Ugljanu, mladi nadareni i potentni hakleri. Pored toga što su osvojili prvenstvo, a time stekli pravo natjecanja u višem rangu oni u svom sastavu imaju i najboljeg strijelca lige, a to je Deni Kolega koji je postigao 50 zgoditaka. Njihov skore je odličan od 20 susreta koje su odigrali 16 je pobjeda bez neodlučenog rezultata i sa dvije izgubljene utakmice sa 130 postignutih i 61 primljeni zgoditak te osvojenih 48 bodova.

- Mi smo „iznikli“ u malonogometni svijet Zadra iz jednostavnog razloga, rekao bi, kao potreba ove mladeži na otoku i mjestu Ugljanu, da se bave malim nogometom. Dosta mladi imaju slobodnog vremena a mahom su zaljubljenici u hakl i nogometa pored onoga što rade doma , pa nas nije trebalo mnogo „nagovarati“ da se organiziramo i krenemo u natjecanje. Prava smo klapa poznamo se u dušu naš moto je igra jedan za sve svi za jednog, eto uspijeva nam i u prvoj godini natjecanja u ozbiljnom natjecanju ostvarili smo uspjeh. Nije ovo naš jedini uspjeh mi osvajamo turnire na otoku a i šire. Mogu reći da smo jako lijepa kombinacija mladosti i iskustva, što je potrebno, kazao nam je u dahu „prvi među jednakim“ Domagoj Kombura.

Tijekom tjedna ne igrate utakmice, kakve su vam aktivnosti gdje provodite vrijeme, svi kažu na otoku je dosadno, a vama je – nije ?

- Istina nama nije dosadno, pače, spojili smo ugodno sa korisnim nas mali nogomet spaja, vrijeme preko tjedna kada ne igramo utakmice i ne natječemo se organiziramo treninge i to dva puta tjedno, a ostatak se družimo i dogovaramo sljedeće aktivnosti. Vremena imamo za sve, jedinstveni smo i malo nam treba za sreću, a nju nalazimo u haklu. Ovom prigodom bi se zahvalio Načelnik Općine Preko, Ante Jerolimov koji nam je osigurao da možemo trenirati dva puta tjedno u njoj. Možemo nama i njima ali i našim mještanima koji su uz nas obećati da ćemo i u višem rangu koga smo izborili igrati nadam se zapaženu te ih i dalje obradovati, kazuje nam Domagoj.

Skladnu malonogometnu družinu MNK Ugljana čine: Stipe Belić, Lovre i Deni Kolega, Domagoj i Hrvoje Kombura, Stipe Pavin, Mario Šljaka, Marino Šarin, Rajko Kurtin, Karlo Franov, Šime Perić, Ive Crnošija, Miljenko Kovačić, Stipe Melada.

Pogledano: 3096 puta