Ognjen Lalić - Upoznajmo se 06.03.2009.

„Upoznajmo se“ prva je samostalna izložba umjetnika i ugostitelja Ognjena Lalića vlasnika konobe galerije „Slon, hedon i boem“ u Poljani postavljena u Galeriji Dom na žalu. Ognjen Lalić na zanimljiv način akrilima i uljima prenosi vlastitu vizualizaciju promišljanja i životne okoline.

Slikarski put Ognjena Lalića, obilježen je stalnom promjenom. Zajedno s promjenom životnog okruženja, mijenjali su se i njegovi stilovi, tehnike i uzori. Bez formalnog akademskog obrazovanja, neprestano je tragao za novim.|„Upoznajmo se“ prva je samostalna izložba umjetnika i ugostitelja Ognjena Lalića vlasnika konobe galerije „Slon, hedon i boem“ u Poljani postavljena u Galeriji Dom na žalu. Ognjen Lalić na zanimljiv način akrilima i uljima prenosi vlastitu vizualizaciju promišljanja i životne okoline. Slikarski put Ognjena Lalića, obilježen je stalnom promjenom. Zajedno s promjenom životnog okruženja, mijenjali su se i njegovi stilovi, tehnike i uzori. Bez formalnog akademskog obrazovanja, neprestano je tragao za novim.

- Ognjenov rad vizualno je preslikan isključivo iz njegove mašte i podsvijesti, vješto vođen samim sobom i upravo zato ga je nemoguće kopirati. Okruženje gleda očima slikara, te ga, odbijajući bilo kakav kompromis, na platnu prenosi obavijeno aurom nestvarnog - istaknula je na otvorenju Renata Peroš pomoćnica pročelnika ŽUO za kulturu. Otvaranju izložbe postavljenu na zidovima i na slikarskim stalcima Galeriji Dom na žalu dao je dojam ležernog slikarskog ateljea punog skrivenog iznenađenja za posjetitelje, skrivenog među umjetninama.

Izložbu je otvorio zadarski dožupan Đani Bunja, naglasivši kako Preko polako postaje otočni centar kulture.

- Dobrodošli u mali dio moje mašte - kratko, ali znakovito, kazao je Lalić okupljenim ljubiteljima umjetnosti.

Podršku otočkom umjetniku svojom su nazoćnošću na otvorenju dali i ministar mora, prometa i infrastrukture, Božidar Kalmeta, saborski zastupnici Branko Kutija i Ana Lovrin, zadarski župan Stipe Zrilić, koji je također nedavno imao izložbu svojih slika u "Domu na žalu", te mnoge druge osobe i političkog i društvenog života Zadra i Zadarske županije.

Pogledano: 2619 puta