Čeprljanda: Na Klupu povratka svi će se željeti barem jednom vratiti! (www.nasiskolji.hr)

Čeprljanda: Na Klupu povratka svi će se željeti barem jednom vratiti! (www.nasiskolji.hr)

Kad postoji sloga, kad svi imaju isti cilj i kad se iznad svega voli svoje mjesto, rezultat ne može izostati.

U želji da na poseban način obilježe 40 godina svoje ljetne fešte, članovi Udruge Idro iz Čeprljande pozvali su Božicu Bošku Kliman da u njihovu mjestu napravi unikatnu mozaik-klupu. Posao koji inače traje najmanje mjesec dana, oni su s autoricom odradili u deset radnih dana i u srijedu navečer upriličili svečano otvaranje klupe.

– Sve naše mozaik-klupe prate lijepe i inspirativne priče. Izuzetak nije ni ova u Čeprljandi, a od drugih se razlikuje po tome što smo je uistinu završili u rekordnom roku. Deset večeri radilo se do kasno u noć, sudjelovali su svi članovi udruge, vodio nas je zajednički silj – darovati Čeprljandi za 40. rođendan nadaleko poznate otočne fešte unikatnu mozaik-klupu, koju smo nazvali Klupa povratka jer svi koji jednom dođu u ovo malo pitoreskno mjesto, uvijek se u njega vraćaju. Barem jednom!, kazala je Božica Kliman, autorica projekta “Svako misto svoju klupu ima”, koji je prije pet godina pokrenula s TZM Ugljan i Općinom Preko.

A da izrada klupe, osme po redu, nije bio nimalo lak posao u tako kratkom vremenskom roku, govore i brojke: utrošeno je šest četvornih metara keramičkih pločica ili, kako tvrdi autorica, više tisuća komadića mozaika od kojih je trebalo složiti unikatnu mozaik-klupu s morskim motivima.

Na odlično obavljenom poslu autorici i njezinim suradnicima čestitao je i načelnik Općine Preko Jure Brižić, ističući da je Udruga Idro oduvijek poznata po zajedništvu i ljubavi prema svojemu mjestu.

Link na originalni članak

Pogledano: 1107 puta